Minulla on kotonani jokunen veitsi, sakset, haarukoita, tyhjä punaviinipullo, akustinen kitara sekä kravatti. Näitä kyseisiä esineitä yhdistää fakta, että niillä halutessaan saa ihmisen hengiltä. Minulle on myyty tai lahjoitettu murhavälineitä, ketä voin syyttää!?

Lähipäivinä käydään oikeusjuttua Viherpeukku -kaupan omistajien kohtalosta ( http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135261482676?ref=lk_hs_ko_1 ).  Nämä yhteiskunnan ”viholliset” ovat myyneet kannabiksen kasvatukseen tarkoitettuja välineitä. Hassua, samoilla välineillä kasvatetaan myös paljon muitakin kasveja, esimerkiksi chilejä. Firma on myynyt netissä monia vuosia puutarha-tarvikkeita ja osa sen asiakaskunnasta on tosiaan käytänyt välineitä kannabiksen kasvatukseen. Syyttäjän mukaan myyjien toiminta täyttää rikollisjärjestön tuntomerkit.

”Syytettyjen mukaan he eivät voineet tietää, käyttivätkö yrityksen asiakkaat tuotteita huumeiden kasvatukseen.” Niin. Kyse on vain ja ainoastaan puutarhavälineistä. Syyte on aivan aiheeton! Ja tuomio, hoh, ehdotonta vankeutta muutamille ”pääjehuille”, puutarhakaupan pitäjille. Parempi laittaa monta syytöntä vankilaan, tuurilla yksi on oikeastikin syyllinen? Nykyoikeuslaitoksen motoksi voisikin todeta jokaisen olevan syyllinen kunnes toisin todistetaan.

Oletan, että osa syyteyistä tuomitaan huumausainerikoksista, käytöstä ja kasvatuksesta. Oikeudenmukaisuuden nimissä myyjiä ei tulisi tuomita, jos mitään näyttöä heidän henk. koht. kasvattamisesta/ käytöstä ei ole. Pahoin pelkään, että valtiomme sortuu taas tähän julmaan huumefasismiin, jossa jokainen on rikollinen mitättömänkin kytköksen kautta. En voi kuollaksenikaan uskoa, että puutarha-kamojen myymisestä voisi seurata vankeutta, mutta pelkään olevani liian optimistinen. Olen pöyristynyt, että edes tämänkaltainen syyte on isketty. Minkä ihmeen lain puitteissa näin toimitaan? Huumausainelain? ”Oikeusvaltion” politiikalla? Varoittavana esimerkkinä?

Uhrittomat rikokset eivät kuulu sivistysvaltioon. Kuka on tämän tapauksen uhri? Kuka kärsii valtion uskottavuuden lisäksi? Moisilla turhanpäiväisillä lain ylitulkitsemisilla tuhlaamme vain resursseja. Lisäksi, onko tämä edes lain mukaista? Mietitään, jos jokaisesta ”väärinkäytetystä” esineestä nousisi moinen kohu, kuka täällä uskaltaisi edes yrittäjäksi ryhtyä? Apteekissa jaetaan neuloja ilmaiseksi!

On turhaa pohtia tiesivätkö myymälän pitäjät mahdollisista kannabisaikeista vai eivät, myyjää ei tule syyttää! Veitsi on hyvä apu keittiössä, mutta väärissä käsissä siitä saa oivan murha-aseen.