Pienessä kerrostalolähiössä on hiljaista ja rauhaisaa. Ensisilmäykseltä ei uskoisi, että poliisit ovat joutuneet käymään useaankin otteeseen kuukausien sisällä. Lähiössä kukoistaa naapurien sota häiriökäyttäymyistä vastaan!

Taloyhtiö on ottanut uudet järjestyssäännöt asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi. Monet asukkaat tapasivat esimerkiksi tupakoida parvekkeellaan, joka ei enää häiritse uusien sääntöjän myötä.
– Aluksi kielsimme vain parveketupakoinnin sekä muut hajuhaitat, esimerkiksi aasialaisen ruoan valmistuksen, kertoo Isännöitsijä X.

Kielto toimikin hyvin, mutta häiriökäyttäytymistä esiintyi edelleen. Vanha rouva kertoi joutuvansa näköhaitan uhriksi jatkuvasti, kun vastapäisen talon ylipainoinen naapuri seiskoskelee satunnaisesti parvekkeellaan ilman paitaa. Joskus myös naapureiden soittama musiikki kuuluu toisiin huoneistoihin ikkunoiden kautta avoinaisesta parvekkeen ovesta. Lopulta isännöitsijälle jäi vain yksi mahdollisuus jatkuvien sääntörikkeiden takia.
– Muurautin kaikkien asuntojen parvekkeiden ovet umpeen, parempihan se nyt on asukasviihtyvyydelle, isännöitsijä naurahtaa ja jatkaa: – Laitoimme myös aikataulun piha-alueen käytölle.

Lapset saavat leikkiä pihalla klo 15 – 16 aikana arkisin, viikonloppuisin eivät ollenkaan. Liian kovaäänisestä lapsennaurusta voidaan myös kutsua poliisi. Lisäksi rappukäytävässä ei saa kulkea kengät jalassa enää klo 22 – 08 aikana eikä piha-alueen grilliä saa käyttää ilman valvovaa palomiestä.
– Saattaa tulla 112 asiaa useimminkin viikolla, eräs asukas myhäilee.

Lisäksi suihkun maksimiaikaraja on nykyään 5 minuuttia, sillä veden ääni kaikuu putkistoissa hiukan häiritsevän kovaa. Suihkua eikä vessa ei tulekaan käyttää öisin ollenkaan.

Mahdolliset ulkona irrallaan olevat eläimet saa ampua tai kivittää pihapiirissä, pimeän tulon jälkeen myös omistajan kanssa kulkevat koirat. Jos koira myös haukunnallaan häiritsee asukkaita, omistajan tulee luopua eläimestä.
– Eipä tarvitse enää herätä koiranhaukuntaan, isännöitsijä iloitsee. -Me olemme edelläkävijöitä ja tämä toimii!

– Minun mielestäni täällä on paljon mukavempi nyt asua. Itse en omista lemmikkejä enkä parveketta. Uskallan taas tuulettaa!, randommummo, 72, tokaisee.
,

(Kuvan mummo on ihmebantusta)